кадър: БНТРедактор: Три са факторите, заради които България е в оранжевата

...
кадър: БНТРедактор: Три са факторите, заради които България е в оранжевата
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев: Ако не спазваме леките мерки, ще трябва да спазваме по-тежките

кадър: Българска национална телевизия

Редактор: 

Три са факторите, поради които България е в оранжевата коронавирус зона и броя на позитивните проби за ковид пораства. Първият е, че заразяването с делта разновидността става доста по-лесно, това сподели в студиото на Българска национална телевизия проф. Тодор Кантарджиев. Според експерта, втората причина е, че много хора се събират на едно място без да съблюдават отдалеченост. Третият фактор е забавената имунизация. Ако не съблюдаваме леките ограничения, ще би трябвало да съблюдаваме по-тежките, съобщи той.

„ Отпуска се душата, като се ваксинираш “, разяснява професорът. Той обаче добави, че разпределяне въпреки всичко не би трябвало да има. „ Интелигентният човек като влезе в магазина и си бръкне в дънките, вади маска “, добави Кантарджиев.

Не е имало преди случаи на деца, които имат с дни висока температура, а в този момент стартират да стават всеобщи, сподели още експертът. Хремата при делта разновидността е по-силна и по-продължителна, добави той и предложи приемането на витамин D, изключително с идването на есента.

 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР